JAK SI PŘIPRAVIT CEREÁLNÍ KAŠI

26. 2. 2019

Pro milovníky sladkých snídaní jsou cereální kaše tou nejrychlejší volbou. Lze je také podávat jako odpolední svačinu, avšak v menším množství.

Proč si připravovat vlastní kaše, když si je můžete koupit?

Domácí kaše vás nejen vyjde cenově lépe, ale navíc budete vědět, co jíte! Neboť kupované, již předpřipravené kaše mohou často obsahovat zbytečně moc cukru (především cukru přidaného) a aditivních látek. 

Zde je návod, co by zdravá a vyvážená kaše měla obsahovat. 

Vyberte si z každé kategorie jednu položku:

 

  

Postup přípravy:

  1. Sacharidovou složku zalijte tekutou a postavte k varu. V případě mléka a rostlinných nápojů volte neochucené varianty.
  2. Vařte dokud nejsou cereálie zcela měkké a nasáté tekutinou. Pro rychlejší přípravu doporučuji cereálie zalít nejprve horkou vodou a nechat chvíli pod pokličkou nabobtnat, a poté ještě zlehka povařit v tekuté složce, kterou jste si zvolili.
  3. Po uvaření přidejte nakrájené ovoce (jeden druh) a tukovou složku (opět nakrájejte, je-li třeba). Tuková složka z hlediska své vysoké energetické hodnoty slouží jen na dochucení kaše.
  4. Na závěr přidejte extra složku, pokud vám nestačí sladká chuť dodaná ovocem či tukovou složkou.
  5. Kdo nechce ani u kaše zanevřít na dostatek bílkovin, doporučuji přidat složku Extra bílkoviny. Přidejte ji ještě před složkou ovocnou a pořádně promíchejte (u vejcí/ bílků ještě dostatečně povařte).

Ukázky již připravených cereálních kaší na www.nutrizard.cz 


Akce a novinky

1. 3. 2019

Rozpis lekcí od pátku 1. března

Rozpis sálových aktivit od 1. 3. 2019, změna lektora na středeční lekci H.E.A.T. Programu v 16 hodin, nově pod taktovkou lektorky Terky Auermüllerové.

22. 2. 2019

Workshop na téma: Základní principy smysluplné výživy a pohybu

Rádi bychom Vás pozvali na workshop, který se uskuteční 2. 3. 2019 od 10:00 do 12:30. Téma: Základní principy smysluplné výživy a pohybu, v rámci workshopu Vám provedeme i analýzu složení těla na přístroji Inbody 230. Rezervace na recepci AFIT centra, na telefonu 608 708 099.

22. 2. 2019

Jak to celé přežít a nezbláznit se!

Denisa Cziglová, účastnice soutěže Master chef česko a její životní příběh o boji s rakovinou.

1. 2. 2019

Rozpis lekcí od pátku 1. února

Rozpis sálových aktivit od 1. 2. 2019, změna nedělní lekce H.E.A.T. Spoteee na H.E.A.T. s posilováním.