JAK SI PŘIPRAVIT CEREÁLNÍ KAŠI

16. 9. 2020

Pro milovníky sladkých snídaní jsou cereální kaše tou nejrychlejší volbou. Lze je také podávat jako odpolední svačinu, avšak v menším množství.

Proč si připravovat vlastní kaše, když si je můžete koupit?

Domácí kaše vás nejen vyjde cenově lépe, ale navíc budete vědět, co jíte! Neboť kupované, již předpřipravené kaše mohou často obsahovat zbytečně moc cukru (především cukru přidaného) a aditivních látek. 

Zde je návod, co by zdravá a vyvážená kaše měla obsahovat. 

Vyberte si z každé kategorie jednu položku:

 

  

Postup přípravy:

  1. Sacharidovou složku zalijte tekutou a postavte k varu. V případě mléka a rostlinných nápojů volte neochucené varianty.
  2. Vařte dokud nejsou cereálie zcela měkké a nasáté tekutinou. Pro rychlejší přípravu doporučuji cereálie zalít nejprve horkou vodou a nechat chvíli pod pokličkou nabobtnat, a poté ještě zlehka povařit v tekuté složce, kterou jste si zvolili.
  3. Po uvaření přidejte nakrájené ovoce (jeden druh) a tukovou složku (opět nakrájejte, je-li třeba). Tuková složka z hlediska své vysoké energetické hodnoty slouží jen na dochucení kaše.
  4. Na závěr přidejte extra složku, pokud vám nestačí sladká chuť dodaná ovocem či tukovou složkou.
  5. Kdo nechce ani u kaše zanevřít na dostatek bílkovin, doporučuji přidat složku Extra bílkoviny. Přidejte ji ještě před složkou ovocnou a pořádně promíchejte (u vejcí/ bílků ještě dostatečně povařte).

Ukázky již připravených cereálních kaší na www.nutrizard.cz 


Akce a novinky

18. 4. 2024

Otevírací doba ve státní svátky 1. a 8. května

Ve státní svátky 1. a 8. května bude AFIT centrum otevřené od 14:00 do 21:30. Sálové lekce proběhnou dle on-line rozpisu cvičení.

6. 4. 2024

Poslední místo na kurzu SM Systém v pondělí od 19:15 i v úterý v 17:15

Poslední místo na kurzu SM Systému, který startuje v pondělí 8. dubna a v úterý 9. dubna . Více informací naleznete zde.

6. 4. 2024

Rozpis skupinových lekcí v dubnu 2024

V dubnu 2024 nastávají v AFIT centru drobné změny v rozvrhu skupinových lekcí. Veškeré změny naleznete zde. Rezervace lze provést přes on-line rezervační systém, v AFIT aplikaci nebo na čísle recepce 608 70 80 99.

6. 4. 2024

Nová lekce v pondělí 19:00 – 19.55 FULL BODY DECK

Od pondělí 8. dubna od 19:00 – 19:55 představíme novou lekci v sále 3 FULL BODY DECK pod vedením Simči J.